Daensdag 2019

Categorie
Activiteiten
Datum
zondag 2 juni 2019 10:00
Locatie
Werf
Daensdag 2019

De jaarlijkse Daensdag in Aalst is traditie - de inhuldiging van het monument op het Werfplein in 1957 vormde de aanzet -, maar gelijktijdig veel meer. Herdenken betekent voor het organiserend Priester Daensfonds immers nadenken, met de krachtlijnen van Daens en het daensisme als basis, over heden en toekomst. Zowel de homilie tijdens de misviering als de toespraak tijdens de zitting in het foyer van het Aalsters administratief centrum geven daartoe de voorzet.

Programma 

9.30 u. Daensmis in de Sint-Martinuskerk, Aalst, met deken Marc Verwaeren als voorganger. Diaken Henri Hemelsoet uit Wetteren, actief in vzw De Tinten, houdt de homilie.  De vrijwilligers van deze organisatie bieden hulp aan vluchtelingen, asielzoekers en mensen zonder wettig verblijf, die omwille van hun ras, overtuiging of religie in hun thuisland vervolgd worden of op een of andere wijze gediscrimineerd worden.  Het koor ‘De 2de Adem’ onder leiding van Maarten Van Ingelgem zingt de mis ‘Missa Nubentium’ van Kristiaan Van Ingelgem. Tijdens de offerande wordt het Daensgedachtenisprentje uitgereikt. De mis eindigt met de samenzang van ‘Gebed voor het Vaderland’ Volgt na de mis de korte wandeling met doedelzakspeler Ben Boelens naar het Werfplein.

11 u. Werfplein in Aalst: bloemenhulde(stadsbestuur, verenigingen en ten individuele titel) aan het Daensmonument; Samenzang van ‘De Groene Vlag’ en Vlaamse Leeuw.

11.30 u. Werfplein, eerste verdieping administratief centrum: toespraak door vredesactiviste Kristin De Winter, gevolgd door receptie.

13 u. Vriendenmaal. Hiervoor dient ingeschreven te worden.

Inschrijven voor het Vriendenmaal Het is evenzeer een goede traditie om na de herdenkingszitting om 13 u. aan te schuiven voor het Vriendenmaal. Locatie: ‘t Filetpurken, Kerkstraat 9, Aalst. Prijs: 30 euro, inbegrepen één drankje en koffie; wijn en extra dranken zijn voor eigen rekening. Voor de maaltijd is er keuze uit vier gerechten, keuze ter plaatse te maken. Inschrijven voor 30 mei e.k. Zend een mailbericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel. 053 83 60 15. De reservering is definitief na overschrijving van 30 euro op rek. BE40 7370 2745 3063 van het Priester Daensfonds, Aalst.

 
 

Powered by iCagenda