Poëtisch Muzikale Daenswandeling

Categorie
Activiteiten
Datum
zondag 24 juni 2018 16:00 - 18:00
Locatie
Grote Markt, 9300 Aalst, België
Poëtisch Muzikale wandeling langs Daenssites in het Aalsterse stadscentrum.

Het Priester Daensfonds organiseert op zondag 24 juni e.k. van 16 tot 18u. de vierde editie van de Poëtisch-Muzikale Daenswandeling. De wandeling doet locaties aan die met de figuur van priester Adolf Daens verbonden zijn.

Het motto van de wandeling is 'Echte poëzie loopt op straat, zoek haar niet in de wolken'. Het programma is verrassend en zelfs ongewoon, waarbij de poëzie ons ironisch, als doordenkertjes vermomd, of aansluitend bij de actualiteit aan het mijmeren zet. Voetbalfans wees gerust: de Rode Duivels spelen die zondag niet op het WK.

Lieve De Geyter, Ella Looman, Elia Vermeulen en Willy Van Boxstael brengen poëzie van ondermeer Aleidis Dierick, Maud Vanhauwaert, Yannick Dangre, Cees Buddingh, Hilde Pinnoo en Bart Stouten. Elisabeth Hermans vertolkt aria's van Mozart, het koor Jotam zingt populaire songs, Pieter Stevens brengt werk van Hildegard von Bingen en pelgrimsliederen, en Jan De Wilde zingt 'De luie naald' en 'Zussen'.

Wouter De Bruyne zorgt voor de programmatie en de coördinatie.

Kaarten zijn tegen 10 euro te verkrijgen bij de bestuursleden van het Priester Daensfonds, of door overschrijving op rekening BE40 7370 2745 3063 van het Priester Daensfonds vzw met vermelding van het aantal kaarten die klaar zullen liggen bij de ingang van de
Aalsterse stadsfeestzaal, Grote Markt, waar om 16u. de wandeling start. Ook op 24 juni kunnen bij de zaalingang, even voor aanvang, kaarten aangeschaft worden.

 
 

Alle datums

  • zondag 24 juni 2018 16:00 - 18:00

Powered by iCagenda